Adware

Adware eller annonsprogram är ett riktigt litet elände som ibland slinker förbi vissa antivirus eftersom Adware per definition inte är en skadlig kod. Adware kan trots det ställa till det för din webbläsare, det kan göra att du hamnar på hemsidor du inte vill besöka (som dessutom kan smitta din dator) och installera en egen sökmotor som du inte kan ta bort, inte ens som förval.

Nu ska vi på antivirusprogramgratis.nu titta på hur du undviker och tar bort Adware så du slipper att bli förbannad varje gång du startar upp din webbläsare.

Undvik Adware

Det är vanligast att man drabbas av Adware i samband med att man laddar ner ett annat seriöst program. När du installerar det seriösa programmet installeras även Adwaret och lägger sig i ditt register och i din webbläsare. Så här gör du om du inte vill att det här ska hända dig:

  • Ladda bara ner dina appar och program från en seriös och betrodd sajt. Om du gör det minimerar du risken för adware.
  • Läs alltid igenom villkoren som dyker upp innan du installerar programmet. Klicka inte bara ok, ok, ok utan att titta på vad du godkänner för något, för då finns det risk att du godkänner att utgivaren installerar ett annonsprogram i din dator. Det kan även hända på seriösa sajter.

Ta bort adware

Om du har drabbats av Adware och vill ta bort det kan det bli en omständlig och tidsödande process som dessutom är svår att genomföra om du inte har kunskapen. Då är det mycket enklare att ladda ner ett litet program som heter Adwcleaner som du enkelt kan ta bort eländet med.

Adwcleaner är ett litet program som inte ens installeras i din dator när du ska använda det och därför kan du även lägga det på ett USB-minne köra programmet från det om du vill. När du har öppnat det lilla programmet är det bara att klicka på search och efter det på clean så tar det bort allt Adware, men du måste starta om datorn innan allt är klart.