Onlinescanner

Om du redan har ett gratis antivirusprogram men inte är helt säker på att det är tillräckligt bra eller om din dator uppför sig konstigt bör du skanna din dator online. Om du använder en riktigt bra onlinescanner kommer du snabbt att se om några virus, trojaner eller spionprogram har slunkit förbi ditt antivirusprogram. Om så är fallet bör du snarast avinstallera ditt gamla antivirusprogram och skaffa ett bättre gratis antivirusprogram istället.

Om du vill kolla att ditt antivirusprogram verkligen skyddar din dator rekommenderar vi på antivirusprogamgratis.nu att du använder någon av dessa två onlinescanners: Panda Active Scan och F-Secure Online Scanner.

Panda Active Scan

Panda Active Scan kanske är det allra bästa verktyget för att scanna online. Pandas onlinescanner uppdateras lika ofta som deras grymma antivirusprogram och scannern hittar verkligen allt: virus, trojaner, spionprogram, maskar, farliga skript, oseriösa tillägg och mycket annat. Om Pandas onlinescanner hittar någon farlig kod är det bara att avinstallera ditt gamla antivirus direkt och istället installera Panda Cloud som kan ta bort allt farligt skräp som hamnat i din dator.

http://www.pandasecurity.com/sweden/homeusers/solutions/activescan/

F-Secure Online Scanner

F-Secures onlinescanner är grymt bra på att hitta framför allt virus, trojaner och spionprogram som är de största hoten mot din dator. Om F-Secures onlinescanner hittar någon skadlig kod kan den faktiskt även ta bort eländet också, vilket få andra onlinescanners kan göra. Så det första du bör göra om du har virus i din dator är att ta bort det med F-Secure Online Scanner och sedan bör du snarast skaffa ett bättre gratis antivirusprogram.

http://www.f-secure.com/sv/web/home_se/online-scanner